Hong Kong Island - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Iris Uffen - WaarBenJij.nu Hong Kong Island - Reisverslag uit Kowloon, Hong Kong van Iris Uffen - WaarBenJij.nu

Hong Kong Island

Door: Iris

Blijf op de hoogte en volg Iris

20 Juli 2011 | Hong Kong, Kowloon

Vandaag ben ik naar Hong Kong Island gegaan. Met de metro, waar je dus niet voor kunt springen (was ik ook niet van plan!) want voor het spoor zitten glazen wanden met deuren die open gaan zodra de metro op het perron staat. Beetje rondgelopen door HK Island en een ontbijtje gehaald. Ze hebben een aantal parkjes, sommige zijn heel mooi aangelegd, zoals die bij HSBC, maar andere lijken net pierenbadjes die fontein achtige dingen die ze hebben aangelegd. Heb er ook een foto van, zie facebook. Later op de middag ben ik met the peak tram naar het hoogste punt van HK gegaan. Wat een enorm steile rails! Op de terugweg moest ik staan, maar je glijdt zowat weg… Had ook een ticket gekocht voor the sky terrace met uitzicht over HK, alleen toen ik er aan kwam was het zo mistig dat ik geen één gebouw kon zien, alleen maar wit. Wilde weer terug naar binnen gaan maar toen werd ik aangesproken door een man. Hij zei dat hij er nu 10 minuten stond en in die tijd was het wel wat opgeklaard. Dus ik besloot ook maar even te wachten. We raakten beetje aan de praat, hij bleek een maand geleden net terug te zijn gekomen uit Leiden waar hij een jaar lang had gewoond voor werk. Hij is professor aan de universiteit van Hawaii, department psychology, en was ook nog even naar Groningen geweest, wel grappig. Hij was onder andere naar het cartoon museum geweest naast de MacDonalds vertelde hij. Dus hij is er echt geweest! Haha, veel mensen kennen Groningen niet eens, laat staan dat ze weten waar het cartoon museum zit… ondanks zijn functie in de USA en een jaar lang in Nederland te hebben gewoond dus Engels te hebben moeten spreken, sprak hij heel slecht Engels, verbazingwekkend vond ik dat. Ik kan de mensen hier sowieso heel slecht verstaan. Iemand vroeg me ‘uni call?’, ik echt geen flauw idee… bedoelde ze of ik een koud flesje water wilde (‘you need cold?’ en wijzen op een flesje water).
Maar ik stond daar dus op the sky terrace te wachten en het klaarde inderdaad op! Heel mooi uitzicht over HK. Heel aparte flats bouwen ze hier trouwens, ook soort bloemachtige vormen als je ze van bovenaf zou kunnen zien. Het weer is hier best wel slecht, had een poncho meegenomen vanuit NL alleen niemand loopt daarin en iedereen loopt er eerlijk gezegd best wel chique bij. Dus ik ben weer te ijdel voor een poncho haha. Heb een pluutje gekocht.
Op de terugweg ben ik met de Star Ferry van Hong Kong Island teruggegaan naar Kowloon, dat koste 2,50 HK Dollar, is ongeveer 22 euro ct., dus kost niks! En mooi uitzicht over HK Island. HK is echt niet zo duur als iedereen me van te voren vertelde. Alle fastfood-ketens zijn beduidend goedkoper dan in NL (slecht dat ik uit mn hoofd die prijzen kan vergelijken trouwens) en openbaar vervoer en taxi kost ook geen drol.
Nou ik ga maar weer slapen! Ben super moe. Morgen naar Macau, daar slaap ik in een luxe hotel met raam als het goed is :P!

Kus!

• 20 Juli 2011 - 14:46

Andre:

Ga je alweer slapen?? O ja je loopt wat uurtjes voor natuurlijk en de jetlag zal er nog wel zijn...
    Leuk van alleen reizen is dat je natuurlijk daardoor wat eerder aanspraak hebt met andere mensen wat natuurlijk altijd weer verrassend is. Je benut je tijd goed merk ik en ik had niet anders verwacht.
    En wij maar werken.... twee daagjes nog maar.. dan gaan we ook.
    12 uur rijden in plaats van 12 uur vliegen. Zijn we toch weer een beetje dichter bij je..
    XX

• 20 Juli 2011 - 16:28

Mark:

Hey, Iris, is alles goed?
    Ben je al weer wakker?:P
    Hoe laat is het bij jou?
    Bij ons is het half 7.
    We zijn net terug van winkelen in Groningen, we hebben allemaal spulletjes voor de vakantie gekocht.
    Ben natuurlijk weer het meeste: korte broek,5 onderbroeken, voetbaltasje, waterschoenen enz.
    Ik zelf heb: voetbaltasje, groene broek
    Mama heeft: een badpak
    Ik moet nog 2 dagen naar school :( en vrijdag ga ik op vakantie :D.

vriendelijke groet, Mark

• 20 Juli 2011 - 16:35

Irene:

Heey Iris!

Wat superleuk om te lezen wat je daar allemaal beleefd!
    Ik blijf je verhalen volgen! :D

Veel plezier daar!

xx Irene

• 20 Juli 2011 - 16:51

Maron En Stella:

Ni hao!
    Stella is weer een dagje in groningen. We hebben schoolspullen gekocht en ik heb dat Vanilia-jurkje voor de helft van de prijs!
    Jij hebt vast ook alweer een kleertje gekocht of niet? ;)
    Kus van de zusters

• 20 Juli 2011 - 23:41

Mama:

Ni Hao Ici,
    Maron had jouw nieuwste verhaal vanmiddag al aan mij voorgelezen vanaf haar telefoon.Leuk om al jouw belevenissen nu nog eens te herlezen.Ik zoek meteen de bijbehorende informatie en foto's op internet,dan zie ik weer een beetje van wat jij ziet.
    Ik kan niet wachten tot het volgende verhaal !
    Je bent vast alweer fit en fris uit de veren om naar Macau te gaan!
    Veel plezier vandaag !
    Kussies !
    Enne....doe lekker die poncho aan..;-)

• 21 Juli 2011 - 23:24

Pascal Safina:

Wat een leuke verhalen weer Iris, eigenlijk moest ik gewoon meegaan...Maja verplichtingen, verplichtingen... En wil je please een foto maken en een pocho aandoen met een rugtas bij een toeristische attractie ??? Have fun!!!